Copyright 2021 - Zaklada Viktorija

Donacija INA-e za kupnju komunikatora


U Zavodu za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije održana je konferencija za medije koju je organizirala Zaklada Viktorija u povodu objave rezultata natječaja za kupnju komunikatora za djecu s teškoćama u razvoju.

Zaklada Viktorija osnovana je s ciljem da pomogne djeci oboljeloj od zloćudnih i drugih teških bolesti s područja Sisačko-moslavačke županije.

Zaklada, između ostaloga, omogućava roditeljima i njihovoj djeci besplatan smještaj u stanu u Zagrebu za vrijeme pretraga ili liječenja djece u bolnici, te pomaže pri kupnji lijekova, ortopedskih pomagala i vitaminske prehrane u slučajevima kada ih ne financira Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.

Uz te aktivnosti, Zaklada Viktorija je u studenom 2017. godine odlučila otići i korak dalje te je uz potporu Ine organizirala humanitarni koncert Zlatana Stipišića Gibonnija. Uz prihod od ulaznica, INA je tom prigodom Zakladi donirala i 125 tisuća kuna za rad logopeda i nabavu komunikatora. Tijekom prošle godine s radom je počeo logopedski kabinet i do danas je kroz terapiju prošlo čak 45-ero djece.

Drugi dio sredstava namijenjen je kupnji digitalnih komunikatora s programskim rješenjima koja djeci s teškoćama u razvoju olakšavaju komunikaciju ili u nekim slučajevima čak u potpunosti preuzimaju ulogu komunikacijskog kanala s njihovom okolinom i njihovim najbližima. Na javni natječaj za nabavu komunikatora za djecu javilo se troje korisnika, a jedan komunikator dodijeljen je učiteljici kako bi se olakšala komunikacija između nje i djeteta u redovnoj školskoj nastavi.

Zbog spriječenosti Upraviteljice Ivane Plavec, Zakladu je predstavljala članica Upravnog odbora Zaklade Ivona Nemeth koja je predstavila dosadašnje djelovanje Zaklade te je zahvalila svima koji pomažu njezin rad. Gospođa Ana Alapić, čije je dijete korisnik Zaklade, a ujedno i korisnik komunikatora, objasnila je važnost upotrebe komunikatora kod djece s invaliditetom koja imaju otežanu komunikaciju s okolinom.

Direktor Rafinerije nafte Sisak, gospodin Damir Butković ovom je prilikom izjavio: „Prije nešto više od godinu dana pitali smo naše zaposlenike što misle koje bi projekte i udruge INA trebala podržati i odlučili su da to bude upravo Zaklada Viktorija. Ininom donacijom i humanitarnim koncertom je prikupljeno više od 300 tisuća kuna i izuzetno sam ponosan na pozitivne rezultate koje smo u proteklih godinu dana zajednički ostvarili.“

Konferenciji za medije prisustvovali su i župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić koji je istaknuo da će Županija i nadalje pomagati rad Zaklade „Viktorija“ i aktivno se uključiti u sve aktivnosti vezane uz pomoć djeci i njihovim roditeljima. Također je pozvao sve roditelje čija djeca imaju potrebe za komunikacijskim uređajima da se jave Zakladi kako bi se moglo pomoći i njihovoj djeci.

Očekujemo kako će rad naše Zaklade i u buduće vrijeme pratiti mnogi dobri ljudi i tvrtke, te da će u skoroj budućnosti biti još hvale vrijednih aktivnosti prikupljanja sredstava za Zakladu i naše mališane.

foto: smz.hr

f m

Kontakt

Zaklada "Viktorija" za djecu oboljelu od zloćudnih i drugih teških bolesti s područja Sisačko-moslavačke županije

Stjepana i Antuna Radića 36, Sisak

telefon: 044/550-260

mobitel: 099/334-1934

e.mail: zaklada-viktorija@zaklada-viktorija.hr

IBAN: HR7724810001131000097

Podržite rad Zaklade!

Gdje se nalazimo

Tražilica